علی مسیو مستندی شاعرانه و ادای دین به وطن است

علی مسیو  مستندی شاعرانه و ادای دین به وطن است
مراسم رونمایی و نشست نقد و بررسی مستند تاریخی «علی مسیو» به کارگردانی مسعود میر روز یکشنبه 8 بهمن در پردیس سینمایی چهارسو توسط گروه سینمایی هنرو تجربه برگزار شد

به گزارش مشاور رسانه ای فیلم ، بعد از نمایش فیلم برای حاضران در سالن شماره دو؛ جلسه نقد و بررسی این مستند با حضور مسعود میر، کارگردان، محمد مقدم، مشاور کارگردان و تدوینگر فیلم  و علیرضا محمودی، فیلمنامه نویس و منتقد سینما برگزار شد.

مسعود میر؛ کارگردان فیلم مستند در ابتدای این نشست؛ از زمان جرقه ایده یک خطی این فیلم صحبت کرد. وی گفت: چندین سال پیش که به تبریز سفر کردم، نام «علی مسیو» را شنیده بودم در میان برخی از دوستان آن را مطرح کردم؛ بعدها که آقای مقدم را دیدم، سراغ سوژه را از من پرسید و وقتی متوجه شد، مستند ساخته نشده از من خواست که تولید آن را شروع کنیم. برای من تولید این فیلم به عنوان یک فیلم اولی پراز دردسر بود. سوژه ای داشتیم که شناخته شده نبود و منابع زیادی از آن نداشتیم. علی مسیو بخشی از جنبش  پنهان مشروطه بود که تا به حال از آن چیزی ندیده بودم. این مستند را با کمک دوستان و مشورت های آقای محمد مقدم ساختم.
.مسعود میر افزود : در حقیقت  «علی مسیو» از اسناد ناموجودی ساخته شد. تلاش کردیم از همین اسناد ناموجود به تصویرهایی که بتواند به مفهوم جدیدی از این شخصیت برسد، «علی مسیو» را بسازیم. این فیلم به گونه ای ادای دین به وطن و شخصیت گمنام «علی مسیو» بود.

در ادامه این نشست محمد مقدم که تدوین فیلم مستند را  نیز برعهده دارد، توضیح داد: در پروسه تولید «علی مسیو» روزهای خوبی گذراندیم. خودم به عنوان یکی از عوامل این مستند به جاهای از فیلم نقد دارم اما معتقدم این فیلم در یک جاهایی خیلی خوب پیش رفته و در جاهایی بازمانده است. با همه اوصاف تجربه ساخت «علی مسیو» برایم خوشایند بود. یک کار تیمی بود که با محبت و همدلی پیش رفت. با این که به لحاظ سنی فاصله دو دهه ای با کارگردان دارم اما از او در خلق قصه بسیار آموختم.
علیرضا محمودی، منتقد حاضر در این جلسه نیز عنوان کرد:رويكرد نقادانه به فيلم مستند بيشتر واكنشي است به واقعيت تا فيلم. متن نقد كمتر سعي مي‌كند جدا از واقعيت رويداد به عنوان رويدادي سينمايي با فيلم روبرو شود. پيشنهاد استفاده از روش‌هاي مختلف تقسيم بندي براي رسيدن به ويژگي‌هاي مشترك و متفاوتي كه فيلم با بقيه فيلم‌هاي هم دوره و  شبيه خود دارد.
وی ادامه داد :  نگره ژانر و تلاش براي توصيف دقيق‌تر فيلم‌هاي مستند نیازمند به دست آوردن الگویی است و باید به تقسیم بندی فیلم های مستند  نگاه دقیقتری  انداخت.
وی در ادامه افزود: با توجه به تقسیم بندی 14 گانه مستند ؛ «علی مسیو» فيلم مستند زندگي‌نامه‌ايي در تلفيق با مستند تاريخي به حساب می آید.  این فیلم مستند توانسته انعکاس ژانرهای مختلف را در خود داشته باشد. به نظرم من این فیلم مستند یک گزارش شاعرانه ای است که سعی می کند انعکاسی از یک رویداد تاریخی باشد.
محمودی در ادامه به آرشیو های استفاده شده در مستند اشاره کرده و با عنوان این مطلب که با آمدن دیجیتال استفاده از تصاویر و آرشیوها راحت تر شده، عنوان کرد:مستند «علی مسیو» تلفیقی از بازسازی وقایع تاریخی و استفاده از عکس و فیلم های آرشیویی و گرافیک است. 
 اجرای  این نشست را علی ازدمهر بر عهده داشت  و در ادامه این نشست، حاضران به سئوالات مطرح شده درباره فیلم پاسخ دادند
با رونمایی این فیلم مستند در سالن 2 سینما چهارسو، اکران آنلاین «علی مسیو» از محصولات مرکز گسترش سینمای مستند تجربی و پویانمایی، از هشتم بهمن ماه در گروه هنر و تجربه و در پلتفرم هاشور آغاز شد.


مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، به عنوان زیر مجموعه سازمان سینمایی وزارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از تهیه کنندگان و فیلمسازان این حوزه که علاقمند به حضور در اکران فیلم‌های هنری و تجربی در قالب «گروه سینمایی هنر و تجربه» دعوت می‌نماید. نمایش‌های سینمایی هنر و تجربه برنامه‌ای جامع برای عرضه فیلم‌های ارزشمند و غیرتجاری است که نمایش آنها می‌تواند افقهای جدیدی در دیدگاه سینمایی پیشنهاد کند و برای توسعه زبان سینما دست به تجربیات در شیوه‌های بیانی بزند و به ارتقای دانش سینمایی تماشاگران و ارتقای کیفیت هنری سینمای ایران کمک کند.
نشانی: خیابان ولی عصر ، بالاتر از پارک ساعی ، نرسیده به توانیر نبش کوچه لنکران(احتشام سابق) ، طبقه سوم
کدپستی : 1434843619 - تلفن : 02188673281 - 02188673280